ItseMääräämisOikeus (IMO) osa 2

Facebook on mielenkiintoinen väline. Tutustut uusiin henkilöihin, ylläpidät yhteyttä vanhoihin ystäviin ja kavereihin.

Minulla useita erilaisia Facebook-kavereita ja eri kansallisuuksia. Kukaan ei määrää minua kenet minä kutsun tai hyväksyn kaveriksi.

Mikäli minun kaveripiiriini alkaa ilmestymään ns. ääriliikkeiden edustajia, niin tiedän että ystäväni ja läheiseni huolestuvat ja pyrkivät selvittämään mistä oikein on nyt kyse. Tiedän että he kysyvät tätä asiaa minulta suoraan, ei Facebookin, Messengerin tai muun tietokonepohjaisen sähköisen välineen kautta vaan joko kasvotusten tai sitten soittamalla.

He todennäköisesti neuvovat minua luopumaan tuollaisista Facebook kavereista ja jopa välttämään kaikissa mahdollisissa yhteyksissä.

Minua huolestuttaa nyt omat kehitysvammaiset Facebook kaverini jotka ymmärtämättömyyttään (todennäköisesti) ovat hyväksyneet kaverikseen arabi-maissa tai afrikassa olevia Facebook “hemmoja” jotka komeilevat profiilikuvissa tai muissa kuvissa aseiden ja iskulause banderollien kera. Minä tulkitsen tuollaiset kaverit vahingollisiksi, ainakin oman arvomaailmani perusteella.

Facebook tarjoaa näitä nyt myös minulle kaveriksi koska meillä on yhteinen ystävä.

Siis miten ratkaista tällainen huolestuttava asia, ilman että loukkaan tuon kehitysvammaisen itsemääräämisoikeutta? Että minun Facebook ystäväni poistaisi ns. väärät kaverit”! Siis, minun mielestäni, väärät kaverit.