Sukututkimus

Mikäli haluat lisää tietoja tutkimuksistani, niin ota yhteyttä: Lähetä postia Esalle, niin otan yhteyttä takaisin heti kun on mahdollista!

Äitini omaa sukua Ruottu, Karjala/Koiviston saari/Patalan kylä
Isäni Varsinais-Suomi/Kuusjoki/Raatalan kylä
Appi Varsinais-Suomi/Alastaro/Hanhijoki
Anoppi Varsinais-Suomi/Alastaro/Mälläinen

Keräsin neljän suvun tutkimustiedot yhteen hyödyntäen muiden työtä:

  • isäni puolelta Vesa Lahtomaa / (LIND -torpparisuku Loimaa),
  • äitini puolelta Inkeri Talo sekä Hannu Seppinen / (TALOJEN sukukirja)
  • vaimoni isän ja äidin puolelta Raimo Sillanpää & Matti Sillanpää / (Alastaron SILLANPÄÄ).
  • lisäksi TIETYSTI yhteistyötä muiden sukututkijoiden kanssa, niin tietojen osalta kuin teknisissä asioissa

Vaihe-1:
18.9.2006 tiedot sisään PAF -ilmaisohjelmistoon. Kuvitelkaa ajankäyttöäni ja ranteideni sekä silmieni kestävyyttä syöttäessäni 5.293 nimeä sisään (osin lisätietoineen).

Vaihe-2:
Etsin suomenkielistä ohjelmistoa lokakuussa 2007, tietojen siirtovaihe toteutui joulukuussa Juuret 2.1. Syöttövirheiden etsintää ja korjaamista eli kävin uudelleen kaikki yli 5.000 tietuetta. Lisäksi toimin BETA-testaajana sekä kehittäjänä n. kahden vuoden ajan.

Vaihe-3:
Sain kavereilta heidän tuloksensa, joita vertasin omiini. Tammikuu 2008-> n. 6770 nimeä + tarkistuksia… Kysymyksiä löytyy…

Vaihe-4:
2009 ja edelleen jatkuu… tulevaisuudessa, kun saisi päivitykset samaan kantaan useamman henkilön avustuksella esim. paikkakuntapohjaisena tai maakohtaisena. Kiinnostuvatko muut tästä vaivasta? 2010 ja 2011 on aika rientänyt muissa puuhissa, joten en ole kovasti ehtinyt paneutumaan sukututkimukseen. 2011 syksyllä olen saanut korjaustietoja, joten täytyy tarkistaa virheelliset tiedot.

Vaihe-5:
2017 ja kannassa on nyt 50.000 nimeä ja vielä puuttuu 😉

Vaihe-6:
2020 ja kannassa on nyt noin 440.000 nimeä ja pääosin Karjalasta… Nyt olen standardoinut paikkanimiä, poistanut tuplia, korjannut virheellisiä päivämääriä, jne… noin 3 vuoden ajan ja alan olla ns. vaiheessa 1 eli varsinainen sukututkimus jatkuu…

Vaihe-7:
2021 ja kannassa oli noin 730.000 nimeä, mutta nyt tuplien poiston jälkeen noin 680.000 ja tuplien poistaminen jatkuu… samoin nimikkeiden, paikannimien, kuolinsyiden lävitsekäyntiä…

Vaihe-8:

2023 ja kannassa on noin nyt tuplien poistamisen jälkeen noin 500.000 nimeä ja 16310 paikannimeä. Tietoja on ns. ympäri maailmaa ja löytyypä joitain aatelisia sekä kuninkaalisiakin suvusta 🙂 Työt jatkuvat eri tietolähteissä seikkailen!


KOSKA muutama henkilö pyysi n. 2 vuoden aikana joko salaamaan tai poistamaan omansa tai elossa olevan sukulaisensa/omaisensa tiedot, päätin ettei verkossa näy mitään tietoa!

Pyynnöstä AINA salaan myös tietokantaani halutut tiedot, haluttaessa myös siten, ettei näy edes nimeä!

Käytän nykyisin Legacy -sukututkimusohjelmaa, jota saa myös suomeksi. Toimin Legacy-ohjelmiston osalta myös testaajana sekä näyttöjen ja ohjeiden suomentajana.

http://legacysuomi.com/index.htm

KAIKKI sukulaiset ja omaiset, joille olen lähettänyt joko pyytämättä tai pyytäessänne sukutietoja, niin kun havaitsette puutteellisuuksia tai virheitä olen ERITTÄIN kiitollinen kaikesta palautteesta. Korjaan aina niin pian kuin on mahdollista. 😉

Henkilötietoja on käytetty VAIN ja AINOASTAAN sukututkimuskäytössä ja koska eri henkilöt ovat jo aiemmin luovuttaneet tietonsa kyseisten sukujen muiden sukututkijoiden käyttöön, uskalsin käyttää niitä aiemmin sellaisenaan kotisivuilla. Mikäli joku kokee, ettei halua tietojaan mainittavan, niin pyydän ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen, jotta tietojen käyttö voidaan minimoida. Tutkimuksesta ei ole tarkoitusta tehdä yleistä Sukukirjaa tai vastaavaa painettua versiota.