2009 Evo II

Palaa Vaellus -sivulle

EVO (toinen kierros) 16.-18.10.2009 Mökki Purotupa, Ruokojärventie 380 Hämeenlinna

Lisäkuvia

Päätimme aloittaa alusta, ainakin yhden kerran koska ei niitä valokuviakaan saatu aikaiseksi.

Evon kansallispuisto

Matkanteko

Repsan matka Hämeenlinnan (Lammin) mökille Evoon (Iso Ruokojärventie 380) kotoa kesti noin kaksi tuntia ja matkaa tuli 153 kilometriä. Pidin yhden kahvitauon.

Make saapui Seinäjoelta,oli kuulemma jo hieman talvista… Hrrrrr!

Sepe ja Esa tulivat Hesasta, kesärenkaat alla -tottakai.

Sää

Perjantaina aamu oli sateinen, mutta kun iltapäivällä oltiin maastossa, niin pääasiassa ilma oli aurinkoinen. Lauantaina koko päivä oli pilvipoutainen. Sunnuntaina kello 4 maa oli valkoinen ja kun kello 7:30 noustiin sängystä, niin satoi vettä. Kello 10 päästiin maastoon, niin tuli aluksi vähän vettä, mutta ilma muuttui kuivemmaksi koko ajan. Kello 16 alkoi sataa, mutta silloin oltiin jo takaisin mökillä syömässä ja siivoamassa.

Majoitus ja ruokailu

Repsan vuoro järjestää ruokailut. Patikkareissujen jälkeen mökillä syötiin seuraavasti. Perjantaina siskonmakkarakeittoa, lauantaina oli jauhelihamaronilaatikkoa ja sunnuntaina syötiin Janssonin kiusausta.

Nämä olivat Leena-vaimon kotona valmistamia. Minun ruuanlaittotaito on asteella, kun vaimo illalla keittää veden kattilassa valmiiksi, niin minä aamulla osaan sen lämmittää.

Lauantaina aamulla syötiin perinteinen Sepon porukalle ”myymä” höyrytetyistä kokonaisista kaurasuurimoista tehty uunipuuro. Repsa sai sen tehdä tällä kertaa perjantai-iltana valmiiksi. Sunnuntai-aamuksi Seppo valmisti meille uudella reseptillä uutispuuroruisjauhoista aamupuuron lauantai-iltana. Maastossa oli perinteiset purkkihernekeitot ja grillimakkarat. Lisäksi on teetä ja kahvia sekä voileivät repussa matkapainona. Seppo on perinteisesti meillä maastokokki. Ja ettei reppu olisi liian kevyt olihan Esalla kannettavana ”rokkaoluet”, mitä Make suunnattomasti ihmetteli.

Maisemat

Evolta löytyi kuitenkin kohtuullisia maisemia ja pieniä kumpareita. Matkareitit pyrittiin tekemään eri alueelle kuin ensimmäisellä Evon retkellä. Sepolla oli vanhalla kartalla edelliset matkareitit tallessa. Vielä ei ollut dementia iskenyt, sillä tuttuja kohtia muistui aina silloin tällöin mieleen. Kelkutteen kämppää käytiin katsomassa.

Kommellukset / Erityiset muistelot

Kaatumistilastoon ei tullut uusia merkintöjä.

”Kovin” kundi on kyllä Sepe, sillä jälleen hän oli ainoa joka hyhmäiseen veteen uskaltautui vilvoittelemaan, jopa useamman kerran.

Valokuviakin saatiin, ainakin enemmän kuin ekalla kerralla. Esa oli jälleen hukannut kameransa (minkä löysi pari päivää kotoa matkan jälkeen). Jo toinen kerta 10 vuoden aikana, ettei vaan tulisi tavaksi!

Satelliitti-miehet Repsa ja Make kuukuilivat GEPSEJÄÄN tavan takaa ja haikailivat signaalien perään. Ja patteritkin sanoivat lopulta sopimuksen irti. Tää on kyllä viimeinen kerta -tällä koneella- kuului aina silloin tällöin.

Sepe puolestaan luottaa perinteiseen hyvin palvelevaan kompanssiin. Ei tarvitse edes vesiä vaihtaa… Esa taas luottaa siihen, että jätkät tietää minne ollaan suunnistamassa ja jos eksytään, niin tilataan kännykällä taksi. (vielä ei ole tarvinnut)

Aloitettiin jo rollaattorien suunnittelu. Ei sitä koskaan tiedä! Hyvin suunniteltu on kuulemma puoliksi tehty (ja puolivalmis on aina kelvannut)

APUVA! APUVA ! Sepe on luopunut rinkasta 10-vuotisvaelluksen merkkipaalun vuoksi ja ostanut uuden repun tätä reissua varten. Esa kysyi, että oletko ”hyljännyt” vanhan hyvän”, Sepe kertoi että EI EN OLE HYLJÄNNYT, otan vaan tällä kertaa tämän uudemman mukaan…

Kaatumistilasto ja Terveys

Repsan polvet kestivät tällä kerralla patikkaennätyksen 55 kilometriä (15+25+15).

Lauantain retken jälkeen energiat olivat vähissä. Repsa ei jaksanut saunoa koko rahan edestä. Sunnuntaina oltiin taas kaikki iskussa.

Esakin kirmasi kuin ”nuori hirvi”, mitä seurueen muut jäsenet ihmettelivät ja hämmästelivät… -ettei vaan olisi salaa harjoitellut?

Palaa Vaellus -sivulle