2007 Isojärvi

Palaa Vaellus -sivulle

ISOJÄRVI 19.-21.10.2007 Lortikka vuokrakämppä

Isojärven kansallispuisto

Lisäkuvia

Maken vuoro ja Make tahtoi isommalle järvelle kuin Helvetinjärvi.

Matkanteko

Kaikki löysivät perille -ajoissa. Tavarat kuljetettiin kämpälle maitorattailla / kantaen muutama sata metriä.

Repsan matka oli 130 kilometriä ja aikaa kului runsas 1,5 tuntia, lopuksi maitorattailla kärräämistä moneen kertaan.

Sää

Ei voi valittaa. Ei sada vettä eikä lunta!

Majoitus ja ruokailu

Kerrankin tilaa vaikka kuinka paljon. Olisi voinut sänkyjäkin vaihtaa vaikka kuinka usein. Mutta kun vatsa oli TAAS kerran niin täynnä, ei jaksettu 😉

Lortikka vuokrakämppä oli tasoltaan vaatimaton MUTTA riittävä, melko alkuperäisessä asussa oleva vanha metsätyökämppä. Kämppä on Ylinen-Lortikkalammen rannalla. Mökkiin mahtuu kerralla 20 henkilöä nukkumaan. Repsan matkassa oli mukana 20 litraa Mouhijärven (nykyinen SASTAMALA) Hyynilänkankaan vettä.

Maisemat

Kannuslahden luontopolku tuli talsittua. Lortikka, Heretty ja Kalalahti ovat tuttuja paikkoja. Huhtalan torpan pihapiirissä oli hetki miettiä aikaa ennen meitä. Ensimmäiset maininnat kuhmoislaisen Nihtilän talon Wuorihuhdan torpasta löytyvät kirkonkirjoista 1700-luvulta.

Kommellukset / Erityiset muistelot

Oli lampi, jossa uida. Sepe useasti, Esa ja Make parit kerrat kastautuivat. Repsa muistaakseni ”laistoi” moisen ihanuuden.

Tulisijassa kun puut paloivat, niin liekit näkyivät hyvin raoista. Kämpässä oli kaasuvalaistus, keittiössä kaasu- ja puuliesi, puulämmitteinen sauna Ylinen-Lortikkalammen rannassa, juomavesi lähteestä 500 metrin päästä. Maken GPS:ään tallentui kokonaismatkaksi 40,6 kilometriä.

Kaatumistilasto ja Terveys

Ei kaatuiltu. Esan toinen polvi reistaili tavan takaa, joten jouduttiin ottamaan tasaisen välein pieniä taukoja.

Palaa Vaellus -sivulle