2003 Teijo

Palaa Vaellus -sivulle

TEIJO 24.-26.10.2003 Mökki Meri-Ruukki

Teijon kansallispuisto

Maken vuoro.

Lisäkuvia

Matkanteko

Repsan matka-aika olisi ollut noin 2,5 tuntia ja 185 kilometriä, jos olisi huomannut kääntyä mökkikylään oikeasta tienhaarasta, ajoi muutaman kilometrin pitkäksi. Pojat jo ehtivät soittaa matkalle ja Repsa teki u-käännöksen ja sitten se oikea tienhaarakin löytyi. Se siitä GPS:stä ja kartanlukutaidosta… hsssssss emme kerro kellekkään…

Sää

Kuten kuvasta näkyy, nyt meillä oli lunta ja pakkasta -tosin sopivasti. Make, Sepe ja Repsa.

Majoitus ja ruokailu

Nyt oli Pirjo rouva puolestaan ”auttanut” Makea eli makeaa mahan täydeltä.

Reissun päällä ne perinteiset hernekeitot ja makkarat. Tulet tehtiin ”väkisin” lumiseen maastoon ja saatiinhan se rokka lopulta valmiiksi (osin myös maahan kaadetuksi) eli välinerikko.

Meri-Ruukki sijaitsee Salosta Kemiöntielle johtavan rantatien (nro 1824) varrella. Rantasauna oli käytössä lauantai-iltana kello 18-21.

Maisemat

Vanhoja upeita rakennuksia, pitkospuita, solisevia pieniä puroja. On se vaan hieno tunne, kun kaikessa hiljaisuudessa puron hentoinen solina on ainoa ääni mikä kuuluu!

Näimme Jeturkastin eli 9000 vuotta vanhan rantakivikon ja kävimme Nenustannummella sekä Miilunummella.

Kommellukset / Erityiset muistelot

Yksi muistikuva on ainakin, että oli pakkasta ja hiukan lunta maassa. Kun kävelimme kylänraittia pitkin, niin erään talon pihalla on ”ihka elävä HIPPI” lunta luomassa. Liina päässä, liehutukka, ilman paitaa… hrrr tuli vilu jo pelkästään katsellessa.

Ettei kukaan voi väittää etteikö vielä säteile yläpäässä niin tässä todistetta.

Käytiin tervehtimässä Latvalan Kakea ja Pikeä, jotka olivat samassa mökkikylässä. Lauantaina satoi 5 cm räntää. Saatiin sentään nuotioon hyvät tulet. Seppo ja Make onnistuivat keittämään hernekeitonkin. Tosin yli puolet siitä arvon herrat päätyivät kaatamaan hankeen ihan kömpelyyttään. Kulkijoita ihmetytti, että mikähän se JETURKASTI olikaan… Ilman koleudesta johtuen lämmikettä oli kuvien perusteella reissussa riittävästi. Sitä käytettiinkö kaikki, ei tunnu kukaan muistavan.

Kaatumistilasto ja Terveys

Kaatumisia 0 ja terveydentilat kohdallaan.

Palaa Vaellus -sivulle