2002 Repovesi

Palaa Vaellus -sivulle

REPOVESI 18.-20.10.2002 Mökki Kartanomaja (Orilammen kurssikeskus, Voikoskentie 138)

Repovesi kansallispuisto

Sepen vuoro järjestää.

Lisäkuvia

Repsan tekemät kotiviinit ja etiketit. Kuvassa Make, Sepe ja Esa

Matkanteko

Repsan matkaan aikaa meni noin 3,5 tuntia tauolla ja etäisyyttä oli 285 kilometriä. Kartanomaja sijaitsee Pohjois-Valkealassa Orilammen ja Vuohijärven välisellä kannaksella Repoveden erämaa-alueen reunassa Vuohijärven rannalla, Kouvolasta Mäntyharjulle menevän tien varrella.

Sää

Lunta saimme… sopivasti

Majoitus ja ruokailu

Jälleen kerran majoitus oli hyvä ja ruoka erinomaista! Iiris rouva oli nyt laittanut myös kystä kyllin, vaikka tuo Sepe onkin aikamoinen ”kokki-3:nen”. Puurot erityisesti Sepe saa maittamaan, omista omenoista tehtyä hilloa. Repsakin on tuonut omista omenoista puristettua mehua.

Mökki oli käytössä perjantaina jo kello 10.
Savusauna varattu lauantai-illaksi kello 20-21.
Maken GPS:ään tallentui kokonaismatkaksi 29 kilometriä. HE HE!

Maisemat

Tosi mahtavat maisemat. Lisäksi menimme riippusiltaa pitkin toiselle puolelle rotkoa sekä Kuutin portaiden (joissa oli satoja askelmia (saatiin jokainen eri lukemat)) kautta Löppösen ”luolalle.

Kommellukset / Erityiset muistelot

Savusaunakin oli varattu. YESSS! Kun olimme päivän reissun jälkeen menossa saunalle, tuli vastaan edelliset saunojat, jotka naureskelivat, että kaikki löylyt ottivat. Ajateltiin, että vitsiä pukkaa, vaan totuus iski, kun menimme lauteille. Sepe soitti respaan, että mitäs se tämmöinen peli on, kun kerran savusauna on varattu, maksettu ja kaikki. Respasta sanottiin, että oi voi, oli jäänyt vastukset laittamatta päälle, kaveri tulee ihan heti.

Me IHMETTELIMME, että TÄH? Hetken päästä kuului talon nurkalta kolinaa ja kun menimme saunaan, alkoi ”sähkökiukaan tuttu naksutus” kuulumaan.

Savusauna olikin siis savu- ja sähkösauna. Tunti siinä meni ihmetellessä ja hiukan pihisevästä kiukaasta löylyä saatiin -siis hiukan…

Sepe lähti valmistamaan iltapalaa ja muut pojat menivät baariin/respaan valittamaan.

Esa kun kertoi ensimmäiselle henkilökunnan jäsenelle, että olisi pientä reklamoitavaa, niin tuo sanoi, että pieni hetki ja sitten saapuikin lihaksikas ”ladonovi”, että MITÄS ASIAA!

Kerroimme asiallisesti mikä oli ollut tilanne ja hän rauhoittui heti ja totesi, että anteeksi. Saunasta ei veloiteta ja talo tarjoaa vielä paukut.

Kiitimme ja totesimme, että otamme ne paukut omassa mökissä ruuan kera, mikä varmasti onkin jo valmista 😉

Jyrkänteellä nuoriso vietti polttareita. Laskeutuivat lopuksi köysien varassa alas ”laaksoon”. Me tyydyimme vielä tällä kertaa katselemaan………. Kuutinrappuja laskettiin ja niitä oli varmasti 272 tai 264 tai 286 vai oisko sittenkin ollut enemmän ?

Kaatumistilasto ja Terveys

Kaatumisia 0 ja muutenkaan ei mitään ihmeellistä.

Palaa Vaellus -sivulle